Ekseption – all-in-one tisztítás és peelingezés

Kiszerelés: 400 ml

Termékcsoport: Arclemosó, Peeling

Márka: Oxynergy Paris

13.630Ft

A peelingezés és a sminkeltávolítás új koncepciója, amely a polihidroxisavakat ötvözi, és ugyanakkor kíméli a bőrt radírozás közben  és kiegyensúlyozza a bőr pH-értékét. Az egész egy emulzió, amely eltávolítja a sminket és egyben radíroz. Minden bőrtípusra ajánlott.

 

  • Mikroemulziós tisztító a smink és a szennyeződések eltávolítására.
  • Tápláló és hidratáló minden bőrtípusra kifejlesztve.
  •  A polihidroxilsavakkal ellátott új tisztító egyidejűleg végzi a mikrohám tisztítását, és helyreállítja a bőr savas pH-ját.
  • Használható arcra, szemre és ajkakra.
  • Feszesítő hatású

 

Használata: 

a napi rutin első lépéseként használd arcod megtisztításához majd öblítsd le és második lépésként vigyél fel egy pumpányit majd hagyd  hatni a peelinget 10-15 percig és alaposan öblítsd le. Ezután következhet egy arcpermet majd a szérumod és a krémed.

Főbb hatóanygai:

Glükonolakton

Gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatások, a bőr immunrendszerének fellendítése. A glükonolakton természetes antioxidáns, amely ugyanolyan hatékony, mint a C-vitamin (aszkorbinsav) és az E-vitamin (tokoferol). Az optimális nedvességtartalmú bőrben van. A glükonolakton blokkolja a pro-interleukin-1 szintézisét, amely felelős az immun szabályozásáért, és amely magas koncentrációja a bőr kanos rétegében fokozott gyulladást okozhat.

 A pH-egyensúly helyreállítása. A glükonolakton és a bőr kölcsönhatása már a felvitele után megkezdődik, befolyásolva a savköpenyt. Az enzimaktivitás attól a pH-egyensúlytól függ, amelyet az ellenséges környezet, a smink, a bőrápolás vagy a patológia megzavarhat. A glükonolakton gyenge hatása hozzájárul a megfelelő pH-szint eléréséhez, helyreállítva a pH-egyensúlyt és a bőr megfelelő megújulási folyamatát.

A bőr gátló tulajdonságainak helyreállítása, a kollagén rostok erősítése. A bőrgát integritása a szerin proteáz aktivitásától függ – egy enzim, amely hasítja a peptid csontokat a fehérjékben. A bőrsejtek fehérjeszálakkal kapcsolódnak. Ez azt jelenti, hogy a savköpeny alacsonyabb pH-szintje által okozott szerin-proteáz aktivitás csökkentése elősegítheti a sejtcsatlakozások fenntartását. A glükonolakton a keratinociták lipidszintézisét is aktiválja, nedvességet biztosítva a bőr kanos rétegében.

Hidratáló hatás. A glükonolakton képessége a vízmolekulák átadására központi szerepet játszik a bőr hidratálásában. A víz a szemcsés bőrrétegbe jutva a kalciumionok koncentrációjának csökkenését eredményezi, jelet küldve a testnek, hogy stimulálja a keratinociták lipidszintézisét.

Hiperpigmentáció eltávolítás és fotóöregedés elleni védelem. Kelátképző szerként a glükonolakton képes megkötni és eltávolítani a szervezetből a szabad gyököket. Az oxidációs folyamat, amelyet a vas túlzott mennyisége és az UV-sugarak befolyásolnak, a bőr öregedésének tipikus jele a bőr pigmentációja. A glükonolakton segít megkötni a szabad vasionokat, megakadályozva az UV-sugárzás oxidációs folyamatát és következményeit.

Emelő és feszesítő hatás, a bőr felületének selymessége. A glükonolakton olyan folyamatokat indít el, amelyek megelőzik a hialuronsav termelését a keratinocitákban és a fibroblasztokban, valamint a szintézist a mátrix metalloproteinázban (a szövetek regenerálásához szükségesek) és a kollagénben.

A bőrtónust feszesítő  hatását a glukonolakton keratolitikus hatása biztosítja – felületes elhalt hámsejtek hámlasztása.

Nátrium-laktát