Ekseption hydration sparkle -Különleges water drop formulával problémás és kombinált bőrökre

Kiszerelés: 50 ml

Termékcsoport: Hidratáló krémek

Márka: Ekseption

16.530Ft

 

Víz az olajban hidratáló krém tejsavval és nátrium-laktáttal.

Exkluzív „vízcsepp” (water drop) formulájú készítmény, rendkívül könnyű és frissítő textúrával. Azonnal csökkenti a finom vonalakat, és feltölti a bőrt. Kifejezetten zsíros és kombinált bőrre tervezték.

A hidratáló „vízcsepp” technológiájú készítmény bőrre kerülve nagy mennyiségű esszenciális vizet szabadít fel, hogy mélyen
átnedvesítse és felfrissítse a bőrt. A formula természetes hidratáló faktorokat, tejsavat és nátrium-laktátot tartalmaz, és rendkívül hatékonyan segíti elő a bőr megújulását, finom hámlasztását, csökkenti a pigmentációt és helyreállítja a bőr pH-ját.  pH=5

Hatásai:

– Hidratálás tejsavval.
– Helyreállítja a bőr pH-értékét.
– Aktiválja a hámlasztó enzimeket.
– Növeli a bőr ragyogását,
– Víz az olajban tápláló formula.
– Visszaállítja a bőr nedvesség tartalmát.
– Csökkenti a bőr érdességét.
– Zsíros és kombinált bőrtípusra.

Aktív összetevők:

– Tejsav
– Nátrium-laktát

Használata:  Nappali vagy éjszakai használatra ajánlott.

Tudomány:
Tejsav

1. A pH-egyensúly helyreállítása: Az enzimaktivitás a pH-egyensúlytól függ, amelyet a környezet, smink, bőrápolás vagy patológia károsíthat, megzavarhat. A tejsav segít elérni a megfelelő pH-szintet, helyreállítja a pH-egyensúlyt és a bőr megfelelő megújulási folyamatát.

2. Keratolitikus hatás:

A hámréteg corneocytái közötti kötések megszakítása az elhalt hámsejtek leválását eredményezik. Ez a folyamat elősegíti a bőr megújulását, aktiválva a sejtszaporodást az alaprétegben.

3. Hidratáló hatás:

A tejsav az NMF egyik komponenseként erősen hidratáló hatású. A tejsav egy víz visszatartó anyag komplex része, amely képes a nedvesség vonzására és megtartására. Az epidermális megújulás révén a biológiailag elhalt hámsejtek helyébe az alapréteg metabolikusan aktív sejtjei lépnek.

4. Emelő hatás:

A tejsav stimulálja a fibroblasztok szaporodását. A fibroblasztok termelik az intercelluláris anyag összetevőit (kollagén, elasztin, fibronektin) és felelősek a glikozaminoglikánok jelenlétéért, amelyek nélkülözhetetlenek az emberi test számára.

5. Sebosztatikus és komedolitikus hatás:

A corneocyták közötti intercelluláris kapcsolatok megszakítása, az eltömődött pórusok feloldása és a faggyúszekréció csökkentése. A tejsav elősegíti a trigliceridek lebomlását, és gátolja az aknét okozó baktériumok által felszabadított lipáz mennyiségét, ezáltal megakadályozza a gyulladást. Segít a faggyúszekréció csökkentésében, csökkentve a túlzott zsírosodást és enyhítve a szárazságot, elősegíti a nagy a pórusok szűkítését és a komedo képződést, valamint a papulák és pustulák kialakulását, javítja a pattanásos bőrt anélkül, hogy azt túlszárítaná.

6. Az elhalt hámsejtek hámlasztásával fehérítő hatást ér el. A tejsav megkönnyíti az egyenletes melanin granulátum eloszlását az epidermiszben, és elősegíti a tirozináz gátlását.

7. Bakteriosztatikus és gyulladáscsökkentő hatás: Az ionizált tejsav savasító hatására támaszkodva a bőrbe hatoló laktátion kedvezőtlen feltételeket biztosít a kórokozó baktériumok szaporodásához (leginkább az anaerob baktériumokkal szemben hatásos, és kissé kevésbé hatékony az élesztők és gombák ellen)